Niin, ne JonnaKonnan pojalle neulomat jutut siis käsittelyyn. Lankana oli harmaa 7veikka ja sininen Wool, Novitan lankoja siis. Puikkojen koko 3½-4, en muista kummat... Ja pipon että sukkien ohje talvi-novitan numerosta. Lapasiin sovellettu perus-vauvalapas-ohjetta, hieman muokattuna, jotta kuviot onnistui.


PIPO

1358669.jpg
Lankaa kului 36 grammaa. Tähän olen tyytyväinen, onnistui hyvin ja oli helppo neuloa.

LAPASET (ilman peukaloita)
1358670.jpg
Lankaa kului 37 grammaa. Näihin en ole kauhean tyytyväinen, sillä jotenkin nuo ruudut veti sumppuun, vaikka ihan samalla tavalla oli neulomistekniikka kuin pipossakin. No, kyllähän ne vissiin käsiä lämmittää, ei siinä mitään.

SUKAT
1358672.jpg
Lankaa kului 56 grammaa. Näihin olen todella tyytyväinen! Sukissa mun käsiala on harvinaisen tasaista. Näitä oli kiva neuloa ja taidan tehdä jollekulle samanmoiset. Tosi söpöt, vaikka itse sanonkin =)

Lankoja kului yhteensä siis 129 grammaa. Lankavarasto on varmaan jotain 10 kiloa, johtuen viime syksyn SNY:stä (sain Kaisalta ihania lankoja!!!) ja sitten rakas ystäväni Maria antoi mulle joululahjaksi ihanan punaisen korin, joka oli täynnä Novitan Isoveli-lankoja. En ole sitä lahjaa vielä esitellytkään täällä, joten voisinpa joku päivä laittaa kuvaa siitä =)

Tällä hetkellä neulon Lohtupeitto-tilkkuja projektiin, jota emännöi Ixu. Olen tehnyt 4 tilkkua, mutta neulon kyllä lisää ja esittelen ne sitten kerralla täällä. Projektin oma blogi on nyt salainen, joten sinne ette pääse lukemaan asian tarkoitusta, joten lyhyesti tässä: Eräässä perheessä on tapahtunut kaksi ikävää kuolemantapausta ihan lähiaikoina. Ensin pikkuveli kuoli ja sitten perheen isä. Nyt vapaaehtoiset neulovat tilkkuja, joista kootaan suuri peitto, jonka alle perhe mahtuu yhdessä.
Heti päätin, että lähden mukaan tähän projektiin, kun luin siitä ensin Helminallen blogista.

Mutta eipä tässä muuta. Tässä kuussa neulon vielä kummitytölleni lapaset tai kahdet. Väritoiveena punertava... Pitää katsastaa langat, onko siellä mitään punaista. Vaaleanpunaista olis kyllä, mutta aika ohuena lankana ja käsitin, että kummityttö haluaa oikean punaiset lapaset =) Nooh, katsellaan mitä täti saa täällä aikaiseksi.