No kyllä se on kumma juttu. Otin niistä neulomistani joululahjoista kuvia, mutta nytpä en niitä löydä mistään täältä koneeltani... Olenkohan ladannut ne kamerasta tuonne pöytäkoneelle, kun mä käytän tätä työläppäriä myös kotona omiin juttuihin. Hyi mua =o) Noh, pomon luvalla kuitenkin.

Löysin yhden kuvan, jossa (pikku)serkkuni poika-vauvalle neulomani villasukat. Olivat osana nimiäislahjaa. Juhlat olivat jo marraskuun puolella.

2189974.jpg
Perussukat NalleColorista, väri siis vihertävä. En nyt tietenkään muista silmukkamääriä tai muita, kun ei tullut kiireessä laitettua ylös. Neuloin nuo päivää ennen juhlia täydentämään lahjamme. Laitanpa koko lahjastakin kuvan.
2189997.jpg
Ja kaiken tuon kääräisin sellofaaniin. Niin, yleensähän ei varmaan pari kuukautiselle vauvalle ostella tuollaisia kirjoja, mutta vanhemmat esittivät toivomuksen, kun lahjatoiveita kyselin. Eräs vieras siellä asiaa ihmetteli suureen ääneen ja hieman pahoitin mieleni. No, hän ei tiennyt että lahjat olivat toivottuja ja vanhemmat iloisia noista kirjoista. Ja kun minä aina rönsyilen välillä noissa lahjoissa, niin alkuperäinen lahja oli siis tuo Kunnaksen kirja. Sitten kirjakaupassa bongasin tuon ihmisoikeuksia lasten kannalta käsittelevän kirjan ja se oli pakko ostaa, mun mielestä se on ihanasti tehty. Bonusta on myös auto-pankki ja nuo villasukat.

Niin, joululahjoiksi neuloin tänä vuonna 2 villasukat ja yhdet lapaset. Villasukat menivät kummitytölleni Kuhmoon, tai toiset menivät hänen veljelleen. Vaikea neuloa muuten sukkia isommille lapsille, vaikka olisi mitat ja kaikki... Vaikeus on siinä, että joku muu on jalkapohjan mitannut, etkä voi tietää mittaako toinen samalla tavoin kuin itse mittaa... Noh, toivottavasti sukat ovat sopivat ja mieluisat. Toki lähti muutakin pakettiin sinnekin päin. Lankana oli Novitan joku uusimmista langoista, Polka muistaakseni. Oikein kivaa lankaa, tarjouksesta löysin meidän "halpis"kaupasta.

Lapaset neuloin isoäidilleni ja siihen ihan sellaista palmikkoakin väänsin. Sellaiset marjapuuron-väriset suunnilleen, Novitan 7Veikkaa. Eikä tietoja niistäkään ylhäällä. Kun ne neuloin loppuun matkalla kotiseudulleni, viedessämme lahjapussukat sukulaisille. Määränpäässä päättelin langat ja sitten käärin lapaset joulukääreeseen. Isoäiti tykkää lapasista, koska ei voi enää itse neuloa. Hänellä kun on hermoradat sökönä vasemmasta kädestä eikä sillä pysty oikein mitään enää tekemään =o( Ennen niin tuottelias isoäitini kärsii, kun ei voi tehdä enää käsitöitä (on siis lapsuudesta asti neulonut, virkannut, kutonut mattoja, raanuja, ryijyjä, poppanoita, ommellut vaatteita yms.)

Oikein mukavaa uudenvuoden aatto-iltaa kaikille! Olkaa varovaisia pommien kanssa!
Ja tottahan toki Onnea Vuodelle 2009! Uusi vuosi, uudet kujeet ;o)